Tuesday, July 27, 2010

~Pengalaman Sekitar KARSIS '10

Dato' Naib Canselor merasmikan tapak pameran dan bazaar jualan

Alhamdulillah, syukur dipanjatkan kerana masih diberi ruang dan peluang untuk terus hidup meneruskan kehidupan sebagai hamba. Dan syukur juga kerana akhirnya program Student Carnival 2010 (KARSIS ’10) telah melabuhkan tirainya pada hari Ahad yang lalu setelah semua jawatankuasa berkerja keras sepanjang memainkan peranan masing-masing sepanjang cuti semester yang lepas.

Menceritakan pengalaman sepanjang gerak kerja KARSIS ’10, semetinya terlalu banyak pahit dan manis yang telah dilalui. Secara jujurnya, saya tidaklah begitu bersedia apabila saya ditaklifkan untuk menjadi pengarah program. Namun, setelah mendapat sokongan dari sahabat-sahabat yang lain, saya menyahut cabaran itu. Dan semestinya, menjadi pengarah wanita bukanlah mudah.

Berbekalkan pengalaman yang hanya sedikit jika dibanding dengan sahabat yang lain, saya mengambil ianya sebagai satu medan untuk saya menambah pengalaman dan membaiki diri. Tunjuk ajar dari sahabat-sahabat amatlah membantu sepanjang menjayakan program. Terutamanya buat Najwa, Tikah, Siti Mar, Syu, Hazimin, Hanif dan sahabat-sahabat lain yang sentiasa memberi semangat, bersama semasa susah dan senang.

Secara peribadinya, saya berpuas hati sepanjang program berlangsung. Walaupun ada kesilapan-kesilapan kecil yang berlaku, namun ianya adalah pengalaman yang berharga dan berguna pada masa akan datang. Kehadiran insan-insan hebat sepanjang program berlangsung sedikit sebanyak menyuntik semangat dan motivasi untuk terus memperbaiki diri.


Barisan sahabat-sahabat MPP dan jawatankuasa pelaksana bersama Ustaz Syaari Abdul Rahman


Bersama sahabat-sahabat dari Syariah Law Club dan Prof. Dr. Azmi Sharom semasa Ceramah Pindaan AUKU

"Kita tidak akan tahu sejauh mana kita mampu bergerak sekiranya kita tidak memahami undang-undang yang telah ditetapkan"

Saudari Nurul Syuhadah Shuib. Sangat bersemangat beliau berkongsi.
Bicara Wanita "Siswi Disebalik Kegemilangan Sesebuah Universiti: Peranan dan Cabaran"


Insan-insan kesayangan yang sentiasa memberi bantuan, bersama susah dan senang.


~Kata Bapak Nathir: Pemimpin tidak lahir di bilik kuliah tetapi tumbuh sendiri dalam hempas pulas kancah, muncul di tengah-tengah pengumpulan masalah,menonjol dikalangan rakan seangkatan lalu diterima dan didukung oleh umat.

~Kata K. Nurul: Pelajari ilmu 'pengalaman'. Ianya tidak akan kita temui dalam ruang kelas yang formal melainkan dengan melaluinya sendiri.

1 comment:

Habib AlWafiy said...

Terbaik!! two thumbs up!